Hyundai IONIQ Plug-in Hybride

AW14 Hyundai Ioniq 03

De Hyundai IONIQ is ’s werelds eerste auto die de keuze biedt uit drie verschillende elektrische aandrijflijnen: elektrisch, hybride en plug-in hybride. De eerste twee varianten zagen we al eerder in Nederland en nu biedt het Koreanse merk ook de variant met een stekker aan.

AW14 Hyundai Ioniq 02

De Hyundai IONIQ heeft van binnen een mooi strak dashboard, een sportief afgeplat stuurwiel en allemaal blauwe details die verraden dat we met een hybride variant te maken hebben. De volledig elektrische variant heeft koperkleurige details, als knipoog naar het koperdraad in een elektriciteitsdraad. De blauwe details zijn ook in het exterieur verwerkt zoals bij de velgen en de dorpel.

AW14 Hyundai Ioniq 05

De IONIQ PHEV heeft een electrische actieradius van zo’n 63 kilometer. Daarnaast heeft de Plug-in Hybride ook een 105 pk sterke 1,6 liter benzinemotor aan boord, dus is je accu leeg, dan sta je niet stil. Hij is dus ideaal voor woonwerkverkeer en af en toe een lange rit.

De prijzen voor de Plug-in Hybride zijn nog niet bekend, maar de auto staat vanaf het einde van dit jaar bij de dealers. Een gewone hybride IONIQ is te koop vanaf € 24.395,00 en een electrische staat vanaf € 34.950,00 op de stoep.

Voor meer informatie:
Hyundai IONIQ