Hyundai Ioniq

Afgelopen maart, op de Autosalon van Genève, verraste het Koreaanse Hyundai de wereld met hun Ioniq. Niets studiemodel, gewoon meteen klaar voor in de showroom. En hij is bijzonder, omdat hij het rijden aanbiedt in niet één, niet twee, maar drie smaken. En daarmee hebben ze een wereldprimeur te pakken. Hij komt er namelijk als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische auto.

ZAW4 ioniq4

Na de zomer bijt de Ioniq Hybrid het spits af. Onder de motorkap een speciaal ontwikkelde 105 pk sterke 1,6 liter benzinemotor die samen met een elektromotor een systeemvermogen heeft van 141 pk. Diezelfde motor komt ook in de Plug-in hybride, maar dan met een forser accupakket waardoor hij meer dan 50 kilometer uitstootvrij kan rijden. De volledig elektrische versie heeft 120 pk en een actieradius van meer dan 250 kilometer. Ook deze komt na de zomer.

ZAW4 ioniq3

Het interieur herbergt een state of the art infotainment systeem met een 7 inch scherm waar je uitgebreid kunt volgen hoe de hybride techniek zijn werk doet, Tom Tom navigatie met zeven jaar gratis kaartupdates en uiteraard Apple Carplay en Android auto om je smartphone te connecten met je Ioniq.

ZAW4 ioniq2

Niet alleen bij de aandrijving is rekening gehouden met moeder aarde, ook voor de bouw van de auto is gebruik gemaakt van recyclebare materialen. Zo is het dak gemaakt met bestanddelen uit suikerriet en onderdelen uit het interieur zijn vervaardigd van gerecycled plastic.

Voor meer informatie:
Hyundai Ioniq