Hyundai Tucson

Met de Tucson brak Hyundai ruim 10 jaar geleden de markt voor middenklasse SUV’s open en in korte tijd reed half Nederland met deze auto. Het zette ook Hyundai in Nederland stevig op de kaart.

tucson03

Mede door het succes van dit soort auto’s groeide de concurrentie snel en werd het voor Hyundai een grotere uitdaging om de verkoopcijfers overeind te houden. Na de ix35 keert nu de naam Tucson weer terug op de auto, die door de jaren langer, breder en láger werd. Met de naam én een betere auto, moet de Tucson weer naam en faam maken; wereldwijd!

tucson02

De Tucson is een indrukwekkende auto, mede door de looks die getekend zijn door ex-Audi ontwerper Peter Schreyer. De auto is een flinke stap verwijderd van de oer-Tucson, maar valt nu nog meer in het straatje van auto’s die we nu willen hebben: luxe, ruim, stoer, maar wél zuinig.

tucson01

De auto is er met twee- en vierwielaandrijving. Daarnaast is de nieuwe Tucson er nu ook met een 7-traps automaat met dubbele koppeling en een nieuwe 1.6 turbomotor. Die laatste vervangt de atmosferische 2 liter motor en kenmerkt zich door veel trekkracht onderin, met toch een laag verbruik.

tucson09

De nieuwe Tucson is er vanaf 25.995,-

Voor meer informatie: Hyundai Tucson