Internationale Automobil-Ausstellung 2015

IAA 2015 Web Logo

We zijn op de Internationale Automobil-Ausstellung in Frankfurt! De IAA, één van de grootste autobeurzen ter wereld, viert alweer haar 66e verjaardag en staat garant voor mooie primeurs. Allard Kalff loopt over de beurs, op zoek naar het laatste autonieuws, de mooiste concept cars en de dikste sportauto’s. We gaan langs bij merken als Bentley, Citroën, DS, Ferrari, Hyundai, Kia, Lamborghini, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Renault en Toyota, en kijken welk nieuws onder andere zij presenteren.

IAA 2015 Web Citroen M Cactus 2

Een Duits feestje? Nee hoor, de andere merken hebben ook vers nieuws. Op de stand van Renault vinden we de gloednieuwe Mégane, maar ook de verse Talisman als sedan en estate. Beide zijn interessante nieuwkomers op de Nederlandse leasemarkt. Citroën heeft haar bestseller, de C4 Cactus mee. En de blauwe Cactus M concept, die geinspireerd is door de Citroën Méhari van vroeger. En of het nog niet genoeg is, hebben ze ook de dikke Aircross concept mee, een nóg dikkere suv. Ook het nieuwe submerk DS is aanwezig, met de DS3 en DS5, maar ook de vernieuwde DS4 en de extra stoere DS4 crossback. Op Mazda’s stand vinden we de Koeru concept, een voorbode voor een nóg dikkere crossover. Nissan heeft de vernieuwde LEAF mee, die een compleet nieuw navigatiesysteem heeft en nu nóg sneller laadt. Ook de Mitsubishi Outlander PHEV is vernieuwd, met een complete facelift en verbeterde efficiency. Bij Kia vinden we de nieuwe Sportage. Hij heeft een clean, vers uiterlijk en een ruimer innerlijk. En bij Toyota vinden we de nieuwe Prius. Hij is zuiniger, maar ook veiliger dan ooit. Zusterbedrijf Lexus heeft de grote RX450h bij zich. Qua uiterlijk is hij weer lekker bij de tijd.

IAA 2015 Web Porsche 1

Bij Porsche vinden we de spierwitte Porsche Mission E, Porsche’s aanval op de elektrische auto’s. Met een korte laadtijd en 500 kilometer bereik doet hij serieus mee, en het zou niet lang moeten duren voor hij op de markt komt. Daarnaast is ook de nieuwe 911 present. Naast een aangepast uiterlijk is het grootste nieuws onder de motorkap te vinden:  alle modellen krijgen motoren met turbotechniek! Ander sportief nieuws vinden we bij Bugatti. Het merk heeft de bijzondere Bugatti ‘Vision GT’ concept car mee. Hij is ontworpen voor Gran Turismo, een computerspel waarin je met de auto kan racen. Ook bij Hyundai zien we een concept car voor Gran Turismo. Het is de Hyundai N2025, een futuristische LMP1-racer die de essentie van de nieuwe sporttak van Hyundai weergeeft. Onder het ‘N’-label komen in de toekomst sportieve modellen, maar nu al zien we de RM15 racer en de Hyundai i20 WRC-racer. Daarnaast heeft Hyundai ook de i20 Active mee, een stoer aangeklede i20.

IAA 2015 Web Ferrari 2

Mercedes-Benz pakt grootst uit met allerlei nieuwe modellen. De Mercedes GLC is een gloednieuwe suv op basis van de C-klasse, en ook de GLC coupé staat er, zij het nog als concept. Over de C-klasse gesproken, deze is er nu ook als coupé. En zoals we van Mercedes gewend zijn, komt deze er ook als superdikke AMG. Verder zetten we nog twee open sportauto’s in het zonnetje. De Ferrari 488 Spider is de open variant van de 488 GTB. Met hardtop en een turbogeblazen V8. Zijn grootste concurrent staat er ook: de Lamborghini Huracán Spider, met een softtop én dikke V10-motor. En, last but not least, kijken we naar de Bentley Bentayga. De grote suv van het Britse merk vult de grote vraag naar luxe suv’s: er zijn er al 4000 besteld!

IAA 2015 Web 6

Bekijk deel 1 en deel 2 van de uitzending terug.

Voor meer informatie: Internationale Automobil-Ausstellung 2015

Bentley
Bugatti
Citroën
DS
Ferrari
Hyundai
Kia
Lamborghini
Lexus
Mazda
Mercedes-Benz
Mitsubishi
Nissan
Porsche
Renault
Toyota