Internationale Automobil-Ausstellung 2017 – Deel 2

AW04 IAA 01

We zijn op de Internationale Automobil-Ausstellung in Frankfurt!
De IAA, één van de grootste autobeurzen ter wereld, viert alweer haar 67e verjaardag en staat garant voor heel veel primeurs! Allard Kalff loopt over de beurs, op zoek naar het laatste autonieuws, de mooiste concept cars en de dikste sportauto’s. We gaan langs bij merken als Bentley, Hyundai, BMW, Suzuki, Renault, Volkswagen, Mercedes-Benz, Smart, Jaguar, Porsche, Lamborghini, Lexus, Citroën, Renault, Kia, Ford, Toyota en Mini en kijken wat voor nieuws ze hebben meegenomen naar de beurs.

AW04 IAA 05

De beurs beslaat maar liefst 11 enorme hallen die volstaan met de laatste productiemodellen. Bij Mercedes-Benz wordt een lifestyle pick-up truck gepresenteerd: de X-klasse. Op de stand van Citroen is naast de gewone C3 ook de Citroen C3 Aircross te zien. Deze stoere suv-achtige auto is op meer dan 90 verschillende manieren te stylen. De Ford Fiesta is bij het Amerikaanse merk prominent aanwezig in al haar huidige (Titanium, Trend, St-Line en Vignale) en toekomstige verschijningsvormen (Active en ST). Renault onthult de nieuwe supersnelle RS-versie van de Megane, die maar liefst 280pk weet te persen uit een geblazen 1.8 turbomotor. De ingenieurs van Lexus hebben de luxueuze LS aangepakt en vooral ook stoerder gemaakt. De futuristische grille kan zo op een studiemodel geplaatst worden.

AW04 IAA 04

Bijna ieder merk heeft op zijn stand een studiemodel staan dat de visie op de toekomst laat zien. Bij Volkswagen zagen we een nieuwe versie van I.D. Crozz Concept, die vanaf 2020 op de weg moet komen. Electrisch rijden speelt sowieso een grote rol in Frankfurt. Mercedes laat de EQA Concept zien, die is gebaseerd op de Mercedes A-klasse. Met het Submerk EQ gaat Mercedes zich volledig focusen op elektromobiliteit en bijbehorende services.
Bij Renault en Smart zagen we concepts voor een zelfrijdende auto. De Renault Symbioz is een verlengde van je woonkamer, waar je niet achter elkaar zit, maar tegenover elkaar. De Smart Vision EQ ForTwo is elektrisch, autonoom en voor een groot deel ingesteld op autodelen.

AW04 IAA 03

De Aspark Owl lijkt op een conceptcar, maar is in werkelijkheid een bloedsnel productiemodel, die zijn 1000 paardenkrachten gewoon op de openbare weg los mag laten. De futuristische hypercar gaat van 0 tot 100 km/u per in 2 seconden! De nieuwe Bentley Continental GT heeft een slankere lijn gekregen en ook de neus is aangepast. Door een gewichtsbesparing van 80 kilo en nieuwe transmissie is hij, met dezelfde motor, sneller dan zijn voorganger. BMW toont de prachtige cabrio Z4 Concept, die tot stand is gekomen met Toyota. Waarschijnlijk presenteert BMW volgende jaar het productiemodel en we kunnen niet wachten!

Voor meer informatie:
IAA
Citroen
BMW
Lexus
Mercedes
Renault
Suzuki
Volkswagen
Ford
Toyota
Kia
Hyundai