Internationale Automobil-Ausstellung 2017

AW03 IAA 06

We zijn op de Internationale Automobil-Ausstellung in Frankfurt!
De IAA, één van de grootste autobeurzen ter wereld, viert alweer haar 67e verjaardag en staat garant voor heel veel primeurs! Allard Kalff loopt over de beurs, op zoek naar het laatste autonieuws, de mooiste concept cars en de dikste sportauto’s. We gaan onder andere langs bij merken als Lexus, Jaguar, Suzuki, Volkswagen, Ferrari, Ford, Toyota, Bugatti, Kia, Maserati Bentley, Ferrari, Hyundai, Kia, Lamborghini, Renault, Dacia en Toyota, en kijken welk nieuws zij presenteren.

AW03 IAA 05

Bij Dacia pakken ze groots uit met de nieuwe Dacia Duster. En dat is niet de enige SUV die in een nieuw jasje is gestoken. Toyota steekt na tien jaar de Land Cruiser in het nieuw en bij Volkswagen kun je terechte voor een grote compacte SUV: de T-Roc. Ook de stoere Hyundai KONA en vernieuwde Ford EcoSport zijn er te zien. Bij het Koreaanse Kia is de Sorento toe aan een facelift. Ander nieuws van Kia is de Proceed Concept. Dit is het studiemodel voor, waarschijnlijk, de nieuwe C’eed. De Symbioz Concept van Renault gaat nog een stapje verder. De auto wordt een verlengde van je huis!

AW03 IAA 01

Voor het supersnelle nieuws gaan we natuurlijk langs bij Bugatti en we nemen een kijkje bij Ferrari voor de opvolger van de California: de nieuwe Portofino. Mercedes gebruikte al zijn Formule 1-ervaring bij de ontwikkeling van de brute AMG Project One. Deze hypercar levert meer dan 1000pk en als je er een wil hebben heb je pech, want alle 275 exemplaren zijn bij voorbaat al uitgekocht. Iets bereikbaarder voor de gewone man zijn de nieuwe Suzuki Swift Sport en VW Polo GTi die in Frankfurt wereldkundig werden gemaakt.

Voor meer informatie:
IAA
Lexus
Dacia
Mercedes
Renault
Suzuki
Volkswagen
Ford
Toyota
Kia
Hyundai