Kia Cee’d GT-Line

In tegenstelling tot veel andere merken is Kia de afgelopen jaren flink gegroeid. In Europa scoren ze nu bijvoorbeeld het beste jaar ooit!  De speciaal voor Europa ontwikkelde Kia cee’d maakt een groot deel uit van dat succes. Na de ietwat saaie eerste generatie kwam de volledig nieuwe, scherp gelijnde tweede generatie. Die scoorde zó goed, dat hij diverse design awards in de wacht sleepte.

aw10kia08

Andreas gaat op stap met de de vijfdeurs hatchback én de sportswagon. Hij is er ook als sportief gelijnd model met drie deuren, de Pro_cee’d. Ze zijn allemaal opgefrist, van binnen en van buiten. Soms subtiel, soms met grotere gevolgen. Qua uiterlijk zijn er geen schokkende veranderingen, maar wél nieuw voor de vernieuwde cee’d is deze stoere GT-Line uitvoering.

aw10kia07

Die GT-Line neemt veel van de kenmerken van de GT-modellen over. GT is kort voor Gran Turismo en staat voor een auto waarmee in je in álle luxe, mét comfort op snelheid naar je bestemming kunt reizen. De dikkere cee’d GT heeft een 1,6-liter turbomotor met maar liefst 200 pk onder het gaspedaal, en dat is voor de zuinige rijder wellicht iets teveel van het goede. Vandaar dat er nu de GT-Line is: wél de fraaie aankleding van de dikke cee’d GT, maar met een zuinigere motor. Zo rijdt Andreas met de 1-liter turbomotor met 120 pk, maar hij is er ook met 100 pk. En er is een 1,6-liter dieselmotor met 136 pk beschikbaar.

aw10kia06

Qua uiterlijk krijg je dus een op de cee’d GT-geïnspireerd uiterlijk. Met design ques zoals de ice-cube LED dagrijverlichting in de sportieve bumpers, dikkere wielen en speciale bekleding.

Een facelift is ook altijd een goed moment om de uitrusting aan te pakken. Zo is de cee’d nu onder andere leverbaar met rijbaanassistentie, dodehoekwaarschuwing en Tom Tom connected services. En zelfs wifi behoort tot de mogelijkheden! Verder is ook het onderstel verder verfijnd, en er is een nieuwe 7-traps automaat.

aw10kia05

Zowel de nieuwe zuinige 1 liter benzinemotor als de 1.6 diesel zijn goed voor 20 procent bijtelling, ook in de wagon. Interessant dus voor wie dit jaar nog een zakelijke auto kan aanschaffen en de komende vijf jaar nog van die lagere bijtelling wil profiteren. Want volgend jaar gaan de tarieven omhoog.

De nieuwe Kia cee’d is te koop vanaf net geen 20.000 euro. Dieselen kan vanaf net iets meer dan 23.500 euro. En de dikke en luxe GT-line kost minimaal 25.500 euro. En voor alle Kia’s geldt: ze hebben zeven jaar fabrieksgarantie.

aw10kia09

Voor meer informatie:
Kia Cee’d
Kia Cee’d SW