Kia Optima

De Kia Optima is onder aanvoering van Kia Designbaas Peter Schreyer klaargemaakt voor de toekomst. Op het eerste gezicht lijkt er niet veel veranderd vergeleken met zijn voorganger, maar de auto oogt fris met veel moderne details en scherpe lijnen. De Optima is iets langer geworden en dat voel je ook terug in het interieur. Meer hoofd-, schouder- en beenruimte zorgen voor comfort voor de inzittenden en daarnaast heeft de auto een ruimere bagageruimte van 510 liter. Het horizontaal ontworpen dashboard en de brede middenconsole versterken het gevoel van ruimte.

De Optima is uitgerust met een keur aan veiligheidssystemen. Zo is hij er met adaptieve cruise control (SCC), actief remsysteem (AEB), actieve rijbaanassistentie (LKAS), grootlichtassistentie (HBA), snelheidsbordenherkenning (SLIF), dodehoekhoekdetectie (BSD), kruisend verkeersdetectie achter (RCTA) en een 360 graden omgevingsmonitor met vier camera’s.

AW18 Kia Optima 8

Het rijcomfort en de stabiliteit in combinatie met de wendbaarheid en dynamiek onderstrepen het sportieve design. Dankzij een lichter en stijver chassis verwerkt de volledig onafhankelijke ophanging vibraties en hobbels moeiteloos, zonder het rijcomfort voor de inzittenden negatief te beïnvloeden.

AW18 Kia Optima 10

In de nieuwe Kia Optima zien we voor het eerst het audiovisuele navigatiesystemen (AVN) met een 8 inch touchscreen infotainmentsysteem. Onderdeel van het AVN-systeem is het Kia Connected Services-pakket, met in samenwerking met TomTom onder andere live verkeersupdates, waarschuwingen voor snelheidscamera’s, interessante locaties en weerupdates.

AW18 Kia Optima 3

De Kia Optima is te koop vanaf 30.995,- euro. Je koopt dan de uitvoering met de 141 pk sterke 1.7 liter viercilinder dieselmotor. Dit jaar komt het Koreaanse merk nog met een extra snelle en luxe GT uitvoering, een plug-in hybride variant en een stationwagon.

AW18 Kia Optima 1

Voor meer informatie:
Kia Optima