Kia Stinger

AW07 Kia Stinger 06

Het Zuid-Koreaanse merk Kia groeit en groeit, niet alleen qua verkoopaantallen, maar ook qua modellenaanbod. Het merk maakte furore met succesvolle compacte auto’s én felbegeerde SUV’s, maar modellen die buiten die klassen vielen, werden wat moeilijker verkocht. Kia acht de tijd echter rijp voor een nieuw topmodel, een nieuwe image-builder; de nieuwe Kia Stinger.

AW07 Kia Stinger 02

De Stinger is anders dan al het andere dat we van Kia kennen en hij moet mensen die normaal in zijn voor een Audi, BMW, Mercedes of Volvo ook doen watertanden van een Kia.

AW07 Kia Stinger 04

Het topmodel, waar wij mee rijden, laat meteen zien dat Kia het serieus meent met deze vijfpersoon granturismo; zo heeft hij een 3.3 liter twinturbo V6 met 370 pk én vierwielaandrijving. Hij sprint in 4,9 seconden naar de 100 en gaat door tot 270 kilometer per uur. Dat soort getallen zetten de nieuwe Stinger meteen op de kaart. Uiteraard hangt aan al dit geweld ook een prijskaartje, bijna een ton om precies te zijn… vooral dankzij de BPM.

AW07 Kia Stinger 03

Gelukkig is hij er ook goedkoper (en ook iets minder krachtig). De Stinger is er met een 2.2 turbodiesel met 200 pk of een 2.0 turbobenzinemotor met 255 pk, dan beide met achterwielaandrijving om alsnog de sportieve inborst recht aan te doen.

De prijzen van de nieuwe Kia Stinger beginnen bij 59.995,- euro.

Voor meer informatie:
Kia Stinger