Lexus RX450h

De Lexus RX was in 1998 de eerste SUV met het comfort en de luxe van een sedan uit het topsegment. Op dit moment is de Lexus RX met 2,2 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd de populairste uit de 25-jarige historie van de Japanners. Andreas Pol rijdt in Lissabon met de vernieuwde Lexus RX 450h. De auto is voorzien met Lexus Hybrid Drive, in dit geval een grondig vernieuwde direct ingespoten 3,5-liter V6 hybride benzinemotor met een gecombineerd vermogen van 313 pk.

Lexus RX 6

Het Lexus Safety System+ helpt botsingen te voorkomen dan wel de gevolgen hiervan te beperken en functioneert bij een breed scala aan snelheden. Het systeem leest eveneens verkeersborden. Tevens kan het de auto onder bepaalde omstandigheden tot volledige stilstand brengen indien het een voetganger vóór de auto detecteert. Het actieve veiligheidspakket wordt standaard geleverd op alle uitvoeringen.

Lexus RX 1

Nieuw in dit model zijn de grote Head-Up Display (HUD) en Lexus Premium Navigation met 12,3-inch display en intuïtieve Remote Touch controller. Verder ook een 360˚ Panoramic View Monitor, een elektrisch bedienbare achterklep met no touch-sensor en een Wireless Charging Tray voor het draadloos opladen van bijvoorbeeld een smartphone.

Lexus RX 3

Het design van de nieuwe Lexus RX 450h is gedurfd en onderscheidt zich met scherpe lijnen en opvallende elementen zoals het ‘floating roof’. En uiteraard is hij ook uitgerust met de ‘spindle’ grille die elke nieuwe Lexus siert.

Lexus RX 2

De Lexus RX 450h gaat deze maand in productie. De eerste exemplaren worden in december bij de Nederlandse Lexus dealer verwacht.

Meer informatie:

Lexus RX450h