Mazda CX-5

Mazda luidde vier jaar geleden het begin van een revolutie in met de CX-5. Met het nieuwe model lieten zij zien dat auto’s mooier, zuiniger en sneller konden zijn. Inmiddels worden alle modellen van Mazda ontworpen aan de hand van het Kodo-Design en zijn ze uitgerust met SkyActive technologie en dat loont. Ze winnen de ene na de andere rijtest met hun modellen.

AW19-Mazda-6

Om de concurrentie voor te blijven heeft de CX-5 dit jaar een opfrisbeurt gehad. Zo is de grille iets aangepast en heeft hij kleinere buitenspiegels en nieuwe lichtunits.

AW19-Mazda-7

In het interieur valt het op dat er mooiere materialen zijn gebruikt en dat de middenconsole is aangepakt. Maar de grootste verandering hoor je als je rijdt: hij is nog stiller dan zijn voorganger.

AW19 Mazda 5

De CX-5 is standaard verkrijgbaar met de zuinige, maar ook krachtige SkyActive technologie. Te beginnen met de zuinige 165 pk sterke benzinemotor: de 2.0 liter SKYACTIV-G. Daarnaast leveren de Japanners voor de sportievere rijder de SKYACTIV-G 2.5 benzinemotor, die 192 pk levert. Verder is er nog een 2.2 liter turbodiesel, SKYACTIV-D, met 150 en 175 pk.

AW19 Mazda 1

De Mazda CX-5 is verkrijgbaar vanaf 28.740 euro.

Voor meer informatie:
Mazda CX-5