Mazda MX-5 RF

AW20 Mazda MX-5 05

De Mazda MX-5 is de fun-auto van Mazda en wereldwijd de bestverkochte roadster. Wij hebben de MX-5 met een inklapbare hard-top meegenomen naar Oostenrijk. Het is een soort coupé en een cabriolet in één, met een targa-look. Met het dak dicht zit je in een auto met een hard dak en doe je het dak eraf zit je heerlijk in de open lucht. De Japanners noemen hem de Mazda MX-5 Retractable Fastback.

AW20 Mazda MX-5 02

Op het eerste gezicht lijkt het niet echt een auto om mee te nemen voor de wintersport, want er is niet heel veel ruimte om je ski’s en bagage mee te nemen, maar alles voor de wintersport kun je natuurlijk ter plaatse huren. Je hoeft alleen een tas mee te nemen met je kleren. Waarom je de Mazda MX-5 meeneemt is voor de lol!

AW20 Mazda MX-5 03

De Mazda MX-5 weegt net iets meer dan 1000 kilo en met zijn stijve chassis en achterwielaandrijving is ie lekker speels in de sneeuw. De 2.0 viercilinder met 160 pk is krachtig genoeg om lekker sportief rijden toe te staan. Van nul naar honderd gaat met de automaat in 8,5 seconden en de handgeschakelde versie doet dat nog een seconde sneller.

De Mazda MX-5 is te koop vanaf 31.990 euro.

Voor meer informatie:
Mazda MX-5