Mercedes-Benz X-Klasse

AW12 Mercedes X-klasse 06

Een jaar geleden maakte de wereld kennis met een nieuwe richting die Mercedes-Benz in wilde gaan slaan. Het Duitse merk onthulde twee concept pickup trucks. De een moest laten zien hoe sterk, robuust en gemakkelijk die buiten de gebaande paden zijn weg kan vinden, maar de ander legde de nadruk op luxe. En nu is het productiemodel er en de Mercedes-Benz X-klasse is het beste van beide werelden. De Duitsers zetten de X-klasse in de markt als de eerste premium pick-up.

AW12 Mercedes X-klasse 05

Aan de voorkant zie je meteen dat het ontwerp in lijn is met de premium SUV’s van het merk. Van binnen ademt het interieur een typische Benz-sfeer en dat zie je in veel details terug komen: de lederen stoelbekleding in bruin of zwart, het multifunctionele stuurwiel met hoge kwaliteit nappa leder en de bedieningselementen en sierdelen in zilverchroom. Het horizontaal ingerichte dashboard met het grote sierelement dat het instrumentpaneel omringt, is een blikvanger.

AW12 Mercedes X-klasse 08

Een pickup truck is en blijft natuurlijk een werkpaard. De X-klasse kan bergen werk verzetten: hij staat op een ladderchassis, heeft onafhankelijke wielophanging voor, een starre achteras, mag een last van 3,5 ton trekken en heeft een nuttig laadvermogen van meer dan 1000 kilo. Door de meer dan 20 centimeter bodemruimte is offroad rijden en moddervreten ook geen enkel probleem. Naast al deze indrukwekkende werk features is hij heerlijk comfortabel op de gewone weg.

AW12 Mercedes X-klasse 01

Mercedes-Benz zet de X-klasse in drie varianten in de markt: Pure, Progressive en Power. Qua motorisering is er keuze uit drie krachtbronnen: twee viercilinder commonrail 2,3 liter diesels met vermogens van 163 en 190 pk en halverwege 2018 volgt dan nog een V6 diesel met 258 pk/550 Nm koppel. De X-klasse is er met achter- of vierwielaandrijving en handgeschakeld of met zeventraps automaat.

De Mercedes-Benz X-klasse is te koop vanaf 38.480 euro.

Voor meer informatie:
Mercedes-Benz X-klasse