Nico’s klassieker: Gesellschaftsbus

Onze crew hoefde geen vervoer mee te nemen, want Nico zou ze oppikken. Waarmee dan? Met de bus natuurlijk! Maar, zoals met alles wat uit de Gallery komt rollen, is dit geen gewone, doorsnee bus…

nicobus02

Nico is helemaal in z’n nopjes met dit gevaarte. Hij vond deze bus in Zwitserland, waar hij 35 jaar lang in het bezit was van een liefhebber.

nicobus05

Maar wat is het dan precies? Nico weet ons te vertellen dat het een zogenaamde “gesellschaftsbus” is. Een kleinere bus voor kleinere gezelschappen… maar nog steeds goed voor 15 passagiers.

Deze specifieke bus is door Ramseier & Jenzer Carrosseriewerke AG gebouwd in 1953. Zij hebben, zoals de naam al zegt, het bijzondere koetswerk gemaakt. Het onderstel en de motor werden los gekocht van Chevrolet, welke destijds net over de grens in Frankrijk werden geproduceerd. In die tijd was het normaal om losse onderdelen te kopen en er zelf een mooie koets op te zetten.

nicobus04

Deze gesellschaftsbus werd voornamelijk voor rondritten door de Zwitserse bergen gebruikt. Vandaar ook het prachtige glazen dak, met een stoffen kap die van voor tot achter loopt… en open kan!

nicobus06

Met plaats voor 15 passagiers kunnen er dus wel wat mensen meerijden, iets wat Nico dan ook graag doet. En is dit dan werk? “Nee, voor mij is dit geen werk!”, aldus Nico.

Voor meer informatie:
The Gallery Brummen