Nico’s Klassieker: Maserati 3500 GT Spyder Carrozzeria Touring

Nico Aaldering heeft een heel bijzondere auto bij zich, namelijk een Maserati 3500 GT Spyder. Dit model werd van 1959 tot en met 1964 geproduceerd en er zijn er 245 van gemaakt. Alleen is dit niet een van die 245…

maser05

De productie van de 3500GT Coupé begon al in 1957. Een handjevol carrosseriebouwers, waaronder bekende namen als Zagato, Bertone en Frua, maakten een aantal aparte modellen, maar de meerderheid van alle coupé’s werden door Carrozzeria Touring gemaakt. Touring maakte namelijk hun bekende Superleggera-body’s. Dit waren relatief lichte carrosserieën waarbij veelvuldig gebruik werd gemaakt van aluminium.

maser04

Hoe anders was het bij de productie van de Spyder. Carrozzeria Touring maakte een twee- of drietal (niemand weet het zeker) prototypes, die dezelfde Superleggera-constructie gebruikten. Helaas kregen Touring en Maserati ruzie over de productiekosten, waarna Maserati besloot de uiteindelijke productie bij Carrozzeria Vignale te leggen. Die maakte vooral gebruik van stalen carrosseriedelen, wat het gewicht niet ten goede kwam. Daarvan zijn er dus uiteindelijk 245 gemaakt.

maser02

Maar dit is één van de twee (of drie) prototypes van Carrozzeria Touring. Je kan je dus wel voorstellen dat dit een duur exemplaar is! Daarnaast is het ook een beroemd exemplaar: deze heeft namelijk in de film “Love is a Ball” uit 1963 gespeeld. Toen was hij echter nog rood.

Voor meer informatie:
Gallery Aaldering