Nico’s klassieker: Maserati Quattroporte

Klassiekerexpert Nico Aaldering heeft ook deze grote sedan bij zich… een Maserati Quattroporte 3 uit 1983. De auto is nog niet zo heel oud, maar dat maakt hem niet minder indrukwekkend.

quatro04

De Quattroporte 3 is een typische eind-jaren 70-kolos. De wagen was ontworpen door Giugiaro. Hij is ruim 5 meter lang en bijna 2 meter breed, en weegt ruim boven de 2 ton. Hij kwam voor het eerst op de markt in 1979. Het was een van de meest gebouwde Maserati’s uit die jaren. De wagen was leverbaar met een 4,2- en de 4,9 liter V8-motoren, maar het merendeel was uitgerust met de 4,9-liter motor. Die was goed voor zo’n 280 pk, tegenover 250 pk in de 4,2-liter.

quatro06

De auto is nog tot en met 1990 gebouwd. De laatste jaren werd de wagen verkocht als Maserati Royale. Enkele extra’s waren bijvoorbeeld een koelkast, schrijftafels achterin en een autotelefoon die tussen de twee achterzetels was ingebouwd (voor die tijd was dat nogal speciaal). Het was de laatste Maserati waarin de oude V8-motor werd toegepast. Van de 4,2-liter zijn er 51 gebouwd, van de 4,9-liter maar liefst 2053. En van de Royale zijn er 53 geproduceerd.

quatro03

Waan je terug in de tijd met jaren ’80 looks, luxe en power. De zonneschermpjes, autoradio, kalfsleren interieur gecombineerd met de prachtig hoekige vormgeving van het exterieur maakten hem de keuze van de captains of industry, staatshoofden, zangers en bekende wereldburgers… en nu dus ook van Nico Aaldering.

quatro02

Voor meer informatie:
The Gallery Brummen