Nico’s Klassieker: Mercedes-Benz 600

De Mercedes-Benz 600 is een wagen die meedraaide in de absolute topklasse van luxe-auto’s. Mercedes had zich voorgenomen om de ultieme luxe-auto te produceren en het bedrijf nam zeven jaar de tijd om deze te ontwikkelen. Toen de auto in 1963 op de markt verscheen had hij alleen concurrentie van merken als Rolls Royce en Bentley.

AW10 Mercedes 1

De auto werd aangedreven door een 6,3 liter V8-motor. Deze motor was speciaal voor dit model ontwikkeld omdat de bestaande motoren van Mercedes niet sterk genoeg werden bevonden. Hiermee kon hij optrekken van 0 naar 100 km/u in negen seconden. De wagen was uitgerust met verstelbare luchtvering waardoor op elk wegtype het optimale rijcomfort geboden kon worden.

AW10 Mercedes 2

De Mercedes-Benz 600 was een geliefde wagen onder staatshoofden en rijken van allerlei pluimage. De Duitse regering bezat er een om bezoekende staatshoofden mee te vervoeren en Paus Johannes Paulus II liet er zich in rondrijden, maar ook dictators als Saddam Hussein en Idi Amin hadden een 600 in het wagenpark. Een andere notoire eigenaar was drugshandelaar Pablo Escobar.

AW10 Mercedes 3

Voor meer informatie:
Gallery Aaldering