Nico’s Klassieker: Morgan 4/4

AW07 Morgan 03

Nico Aaldering is de man van de klassiekers en dat is deze week met z’n Morgan niet anders… de auto is echter een klassieker die vandaag de dag nog steeds nieuw verkocht wordt. De bouwwijze is sinds jaar en dag nagenoeg ongewijzigd; plaatwerk dat met de hand wordt geklopt rondom een frame van essenhout. Moderne Morgans hebben moderne motoren en moderne onderstellen, de auto van Nico is het origineel uit 1958.

AW07 Morgan 07

De auto’s worden ontwikkeld en gebouwd in Malvern, Groot-Brittannië en het merk is één van de laatst overgebleven echt Engelse automerken en dat zonder dat hun recept enorm is veranderd, knap.

Onder de kap van deze auto ligt een 1.6 motor van Ford die samen met het lage gewicht van de Morgan zorgt voor sportieve prestaties, zeker voor een auto uit de jaren ’50.

AW07 Morgan 01

Nico’s Morgan is een 4/4, een auto die bij Gallery Aaldering te koop staat voor net geen 40.000 euro. Een nieuwe 4/4 kost je een kleine 70.000 euro en qua uiterlijk heb je dan nagenoeg dezelfde auto… maar dan ontbreekt wellicht het karakter en de historie… het is maar net wat je wilt.

30.000 euro afschrijving in 58 jaar vinden we echter een mooie deal, want dat is zo’n 500 euro per jaar aan afschrijving.

Voor meer informatie:
De Morgan 4/4 bij Gallery Aaldering