Nico’s Klassieker: op bezoek bij een echte Citrofiel

Vorige week reed klassiekerexpert Nico Aaldering met de Citroën DS cabriolet. Dit keer gaat hij langs bij een goede vriend, Benno Schmitz. Benno is een klassiekerliefhebber pur sang en een echte Citrofiel.

zaw1 citro01

Benno verzamelt niet alleen klassiekers, maar ook allerlei andere autogerelateerde dingen. Petjes, nummerborden, onderdelen van auto’s en allerlei promotiemateriaal.

zaw1 citro06

Zijn liefde voor klassiekers (en de techniek daarachter) houdt hij niet voor zichzelf, maar deelt hij met anderen. Benno is namelijk uitgever van het blad “Klassiek & Techniek”. Daarnaast sleutelt Benno zelf enkele dagdelen per week aan zijn klassiekers. Binnenkort gaat hij zelfs met twee klassiekers (een Triumph Spitfire en een Renault R4L) langs technische scholen, om te laten zien hoe de autotechniek er vroeger uitzag.

zaw1 citro02

De garages en schuren van Benno staan natuurlijk ook vol met allerlei klassiekers. Zo ook deze Citroën Traction Avant, de eerste auto die Benno uit het buitenland haalde. Maar er staan nog meer Citroëns, een handjevol Alfa Romeo’s en nog meer moois. Benno is een echte liefhebber, die al zijn auto’s voor zichzelf heeft gekocht en niet voor de (eventuele) winst. Sommige van zijn auto’s heeft hij al meer dan 20 jaar!

zaw1 citro03

Voor meer informatie:
Gallery Aaldering
Klassiek & Techniek