Nico’s klassieker: Porsche 911 Carrera 3.0 WTL

Nico Aaldering van the Gallery trakteert ons wekelijks op allerlei mooie klassiekers. Deze keer heeft hij weer iets heel bijzonders bij zich, een auto waar er maar één van is. Een auto die zijn tijd bovendien ver vooruit was…

zaw4porka5
Die auto is deze gele Porsche 911 Carrera 3.0 Works Turbo Look. Een lange titel voor een bijzondere auto. De 911 Targa Carrera 3.0 is van zichzelf al een zeldzame auto, maar deze is destijds nog eens onder handen genomen door Porsche zélf. Hij is, in 1977, speciaal gebouwd voor één van de grootste Porsche-dealers in Duitsland destijds. Die dealer was Glöckler, uit Frankfurt.

zaw4porka4
Deze speciale Porsche kreeg een specifieke code voor zijn uitbreiding, nummer 451. En doordat deze auto vanaf fabriek was aangepast, kreeg hij ook het originele “Porsche Zertifikat” mee. Zoals gezegd was hij al aardig zeldzaam, maar dankzij alle uitbreidingen is er werkelijk maar één van!

zaw4porka1
De naam zegt het eigenlijk al: de 911 Targa Carrera 3.0 kreeg de looks van de 911 Turbo aangemeten. Inclusief voor- en achterbumper, de wijdere zijschermen achter, die kenmerkende spoiler achterop, zwarte striping op de flanken en meer. Vanaf 1984 begon Porsche deze aanpassingen ook voor haar “gewone” klanten in de optielijst te zetten, en het is goed mogelijk dat deze WTL uit 1977 daarvoor de inspiratie was.

zaw4porka7

Voor meer informatie: The Gallery Brummen