Populaire lakkleuren bij Gaspedaal.nl

Vorige week gingen we uitgebreid in op occasions. Wat zijn de meest gezochte modellen en wat zijn de meest gezochte opties? Vandaag gaan we een stapje verder: wat zijn de meest populaire kleuren? En wat is er waar van het verhaal “met een witte blijf je zitten”?

We doen hiervoor een beroep op Gaspedaal.nl, een populaire zoeksite. Zij hebben een aanbod van meer dan 300.000 auto’s, ook van particulieren, en via hen zoek je meteen op 15 autowebsites tegelijk… Als geen ander weet Gaspedaal.nl dus waar Nederland naar zoekt!

aw37gas01

Kelly Ratering is één van de mensen achter de deze populaire site, en ziet dagelijks de ins en outs van Gaspedaal.nl. Zij legt uit dat de auto en zijn kleur heel belangrijk zijn, zeker in de occasionwereld. De ene kleur werkt perfect bij een auto, en een andere juist niet.

aw37gas05

Over het algemeen kun je wel zeggen dat we een grijzig land zijn, want Nederland zoekt het meest op zilver, grijs en zwart. Dat ligt echt aan deze regio, want bijvoorbeeld in het Midden-Oosten wil iedereen een witte auto hebben.

gas05

Ga je voor kleuren, dan zijn de uitgesproken kleuren niet heel succesvol. Denk aan geel en paars. Jij kunt ze mooi vinden, maar we zien ook dat er op die auto’s het minst wordt gezocht en dat ze het langste staan te wachten op een nieuwe eigenaar. Groen doet het ook niet heel best en dat zie je terug in de prijzen die lager liggen dan andere kleuren, al maakt het wél uit op welke auto die kleur zit. Op een Jaguar of Range Rover gaat het al een heel stuk beter dan bijvoorbeeld een Honda… máár ook bij die eerste merken zijn grijs en zwart meer gezocht en dus ook duurder.

aw37gas03

Witte auto’s zijn een aantal jaren geleden in mode geraakt. Daardoor is er veel jong aanbod en liggen de prijzen hoog, maar nu zie je dat witte auto’s toch gemiddeld iets minder snel verkocht worden dan de standaard kleuren. En hier ligt het er ook aan op welke auto het zit: een Toyota Prius wordt bijvoorbeeld massaal in het wit gezocht, daarna zilver en zwart. Een andere kleur kun je vergeten, een rode Prius verkoopt amper. Het leuk is om iets aparts te hebben, maar dat kan zijn keerzijde hebben bij de verkoop en dus ook de prijs.

aw37gas02

De gemiddeld meest dure kleur is bruin, en dat ligt eraan dat het gemiddeld op chiquere auto’s zit. Denk aan Audi, maar ook Mini en BMW. Dus: wil je een nieuwe auto kopen en er binnenkort ook weer goed vanaf willen, dan is bruin een goede optie.

Maar wat blijft: nieuw of gebruikt – speel je op safe, dan kun je bij bepaalde modellen zeker gaan voor wit, maar de meest veilige keuze is – ook kijkend naar de afgelopen 14 jaar – toch zilver, zwart en bovenaan grijs.

Voor meer informatie: Gaspedaal.nl