Renault Kadjar

Renault heeft een nieuwe cross-over in de showroom staan, de Kadjar. Het is niet vreemd dat Renault nu ‘ineens’ met dit model komt, want de kleinere Captur, die op de Clio is gebaseerd, doet het uitstekend.

kadjar04

Renault heeft met dit formaat auto’s (noem het een SUV of cross-over) nou niet bepaald een goede staat van dienst, maar zustermerk Nissan heeft dat juist wél.

kadjar03

De krachten werden gebundeld en mede dankzij een verleidelijk design van de Nederlandse Renault Designchef Laurens van den Acker, staat er een auto die nu wél goed moet kunnen scoren.

kadjar05

De Kadjar heeft sterke en zuinige motoren, waardoor hij zelfs in aanmerking komt voor 20% bijtelling. Daarnaast kent hij een lange lijst aan actieve en passieve veiligheidssystemen én heeft hij ook op het connectiviteitsvlak z’n zaken goed op orde.

kadjar01

De Kadjar is er met twee- en vierwielaandrijving, maar het grootste gedeelte van de kopers zal uiteraard gaan voor de voorwielaangedreven versie. Die is niet alleen zuiniger in het verbruik, maar ook in aanschaf.

kadjar02

De prijzen van de Renault Kadjar beginnen bij 24.750,-, dan voor de 1.2 TCE turbobenzinemotor met 130 pk. Daarnaast zijn er nog twee diesels beschikbaar (met 110 en 130 pk).

Voor meer informatie: Renault Kadjar