Seat Ibiza

AW07 Seat Ibiza 06

Het is één van de vaste pijlers on het merk Seat, de Ibiza. 33 jaar geleden verscheen de eerste en inmiddels zijn we 5,4 miljoen exemplaren verder. Nu staat de 5e generatie klaar om de succesvolle bloedlijn voort te zetten.

AW07 Seat Ibiza 03

Het design mag geen verrassing zijn als je de andere moderne Seat modellen kent; strak, stoer en sportief. Hij is direct herkenbaar als de kleine broer van de Leon en binnen de compacte klasse zou dat weleens een gouden greep kunnen zijn.

AW07 Seat Ibiza 02

De nieuwe Ibiza is flink groter dan z’n voorganger, maar niet in lengte. De auto werd iets korter, maar wel breder en de wielen zijn verder uit elkaar gezet. De binnenruimte ging er, dankzij het nieuwe platform van moeder Volkswagen, enorm op vooruit.

AW07 Seat Ibiza 05

Binnenin is hij flink up-to-date als het gaat om infotainment, connectiviteit en veiligheid. Niet alleen heeft hij 8 inch touchscreen navigatie en kun je moeiteloos de smartphone met hem laten kletsen, hij remt ook voor een dreigende botsing en hij houdt in de gaten of je niet vermoeid bent.

De Ibiza was voorheen in meerdere carrosserievarianten te kiezen, maar de nieuwe Ibiza is er vooralsnog alleen als 5-deurs hatchback. De prijzen beginnen bij 15.200,- euro.

Voor meer informatie:
Seat Ibiza