SEAT Ibiza SC Cupra

In een Autowereld die wordt gedomineerd door termen als hybride, zuinig en bijtelling kan de echte petrolhead alleen maar heel hard weg vluchten in zijn Ferrari of Porsche 911. Maar wat als je het geld niet kan ophoesten voor zo’n pk-monster? Voor die mensen komt SEAT met zijn nieuwe hete hatchback: de SEAT Ibiza SC Cupra.

ibiza02

Voor de SEAT Ibiza Cupra geen downsizing, maar juist een dikkere motor. Het model waarin Andreas Pol door de heuvels van Barcelona scheurt is uitgerust met 1.8 liter turbo motor die maar liefst 192 paardenkrachten voortbrengt. En hij is, niet zoals zijn voorganger, verkrijgbaar met een schakelbak. Dus meer lol voor de echte rijder!

ibiza03

SEAT heeft succes in de rallysport en is al jaren creator van entertainers als de Leon en de voorgaande Ibiza’s. Maar déze is de snelste Ibiza ooit. Vergeleken met zijn voorganger is hij nog sneller geworden De topsnelheid is nu 235 kilometer per uur. En de sprint van nul naar honderd doet ie nu in 6,7 seconden. En dat merk je zeker op de bochtige wegen rond Barcelona.

ibiza04

De nieuwe Ibiza Cupra herken je aan de bi-xenon koplampen met nieuw design en aangepaste LED achterlichten. Hij heeft 17 inch lichtmetalen wielen, een trapeziumvormige uitlaat, een diffuser en glanzend zwarte buitenspiegels. De auto maakt contact met je smartphone door middel van Apple Car Play.

ibiza05

De SEAT Ibiza Cupra is te koop vanaf 22.450 euro. De vanáfprijs van een Ibiza begint bij 12.950 euro.

ibiza06

Voor meer informatie:
SEAT Ibiza