SEAT Leon ST Style Connect

Stel, je wilt een ruime, maar zuinige auto, die ook nog eens lekker is aangekleed. Voor die mensen heeft SEAT nu de Leon ST Style Connect. En je hoeft hem niet eens te kopen! Hoe zit dat?

leon05

Even terug naar het begin. SEAT heeft de ruime Leon ST voorzien van een kleine één-liter driecilinder turbomotor. Dit blokje zou je eerder verwachten in de kleinere Mii of de Ibiza, maar niets is minder waar. Ze weten 115 pk en een maximaal koppel van 200 Newton meter uit die drie cilinders te persen. Dankzij de kleinere, lichtere motor is het gewicht een relatief lage 1.100 kilo. Is de motor te licht? Oordeel zelf: de turbomotor is goed is voor een topsnelheid van 202 kilometer per uur.

leon06

Maar SEAT staat ook voor sportief rijgedrag, en ook daarin stelt de Leon niet teleur. Rijplezier haal je niet alleen uit bruut accelereren, maar ook uit fijne bochtjes en een lekkere besturing. Dankzij lekker veel trekkracht onderin rijd je, ondanks een bescheiden inhoud, toch rond met een smile op je gezicht.

leon08

Dit is de Style Connect uitvoering, en dat betekent dat deze auto naast zaken als climate control, lichtmetalen wielen en parkeersensoren, een SEAT mediasysteem met navigatie aan boord heeft.  Die zorgt ervoor dat je altijd connected bent. Dit systeem is voorzien van MirrorLink, Apple Carplay en Android Auto en is daarmee geschikt voor zo’n beetje elke smartphone. Je maakt verbinding en het beeldscherm in je auto verandert in het display van je mobieltje. Op die manier heb je dan niet alleen toegang tot de apps van SEAT, maar ook tot diverse apps op je eigen telefoon, zoals Spotify en Google Maps. En je kunt natuurlijk veilig handsfree bellen.

leon02

Al dat moois heeft uiteraard een prijs… Een Leon is er al vanaf nét geen 22.000 euro… en dat is niet meteen voor iedereen weggelegd. Gelukkig staat ook hier de tijd niet stil. Je kunt nu namelijk ook kiezen voor een abonnement op deze auto en dat werkt een beetje zoals bij je mobieltje. Voor een vast maandbedrag vanaf 299 euro rij je dan rond in een nieuwe Leon. Via deze private lease constructie kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Bij de maandprijs zijn zaken als wegenbelasting, verzekering, onderhoud, bandenservice en internationale pechhulp inbegrepen. Je hoeft alleen nog maar te tanken.

leon01

Wil je toch liever een SEAT Leon kopen? Dat kan dus vanaf 21.800 euro voor de vijfdeurs hatchback. De stationvariant is er vanaf 22.950 euro. De Leon ST Style Connect is er vanaf 24.450 euro en ook de sportief aangeklede Leon FR is er als Connect vanaf 27.450 euro.
Voor de zakelijke rijder die niet de volle bijtelling wil betalen zijn er verschillende benzine- en dieselversies én zelfs één op aardgas, met 20 procent bijtelling. Daarvoor moet je wel nog dit jaar beslissen, want vanaf 2016 gaat de bijtelling omhoog. Neem je een abonnement, dan heb je helemaal niets met bijtelling te maken, en in alle gevallen heb je op de Leon vier jaar fabrieksgarantie… maar ook met dat abonnement heb je daar eigenlijk niets mee van doen.

leon04

Wil je zelf ervaren hoe de SEAT Leon rijdt, dan kan dat uiteraard bij de dealer. En deel je die ervaringen online, dan maak je kans op een jaar lang gratis rijden in een SEAT Leon!

Voor meer informatie: