SEAT Leon ST X-perience  

De SEAT Leon ST X-perience oogt als een ‘gewone’ Leon die er avontuurlijk uitziet. Hij staat hoger op zijn wielen en heeft dikke kunststofbumpers gekregen. Het is echter meer dan uiterlijke schijn. Onderhuids heeft hij ook een flinke upgrade gekregen waardoor de auto er niet alleen stoer uitziet, maar ook stoer aanvoelt.

AW18 Seat 5

De SEAT Leon ST X-perience is uitgerust met 4 Drive, de vierwielaandrijving van het Spaanse merk, en dat betekent dat de auto razendsnel de aandrijfkracht tussen de voor- en de achterwielen kan regelen. Standaard is de auto voorwiel aangedreven, maar verandert de ondergrond, op onverhard of in de sneeuw, dan gaan de aandrijfkrachten in een split second naar de achterwielen of naar het wiel dat het op dat moment het hardste nodig heeft. En dat gebeurt allemaal op de achtergrond zonder dat je er als bestuurder iets van meekrijgt.

AW18 Seat 2

De X-perience is het topmodel van de Leon. Standaard wordt dit model geleverd met 17 inch lichtmetalen wielen, airco, een regensensor, sportstoelen met oranje stiksels en een reeks aan veiligheidssystemen. Zo remt de auto zelf bij een dreigende botsing, houdt hij je automatisch op de baan als je onbedoeld over de lijnen gaat en is hij voorzien van adaptieve cruise control. Met verwarmbare voorstoelen, koplampsproeiers en verwarmbare ruitensproeierkoppen is hij helemaal klaar voor de winter.

AW18 Seat 4

De SEAT Leon X-perience begint met een 125 pk sterke 1.4 TSI, maar hij is er uiteraard ook met sterkere benzine- en dieselmotoren. Dat loopt door tot ruim 180 pk. Voor wie de looks en de uitrusting belangrijker vindt dan de prestaties is hij er ook met enkel voorwielaandrijving. De SEAT Leon X-perience is te koop vanaf 27.650 euro.

Voor meer informatie:
SEAT Leon ST X-perience