Smart forfour electric drive

AW01 Smart 05

Bij het automerk Smart denk je aan de compacte stadsauto’s. En bij de steden van de toekomst zijn de auto’s steeds vaker elektrisch. Van de smart fortwo was er al eens een volledig elektrische versie, maar van de vierpersoons forfour nog niet… tot nu! We zijn in Rotterdam voor de presentatie van de Smart fortwo en forfour electric drive. Nu de forfour ook als electric drive te krijgen is, is het volledige gamma van Smart beschikbaar met een elektromotor. De forfour krijgt dezelfde aandrijflijn als die van de fortwo electric drive. Het accupakket is netjes weggewerkt, dus hou je dezelfde ruimte binnenin als bij de “gewone” forfour. Ook het uiterlijk is nagenoeg hetzelfde, slechts enkele applicaties op de motorkap, achterklep en de achterste steilen verraden dat het de electric drive is.

AW01 Smart 04

De actieradius van zo’n 155 kilometer is voor de meeste Smart rijders voldoende, zeker in de stad. Maar ook op de snelweg staat de forfour electric drive zijn mannetje. De elektromotor levert 81 pk, de topsnelheid is begrenst op 130 kilometer per uur. De auto volledig opladen duurt normaal gesproken 3,5 uur, maar je kan de forfour ook via een snellader opladen. Dan is de batterij in zo’n 45 minuten weer vol. Bovendien gaat de accu minder snel leeg doordat de auto regeneratief remt. Er is ook een app beschikbaar voor zowel Android als Apple-telefoons. Hiermee kan je de auto van een afstand monitoren, laadmomenten instellen of alvast de climate control aanzetten, zodat de auto lekker warm of juist cool is als je ermee op pad gaat.

AW01 Smart 03

Net als alle Smarts kun je de ook electric drive aankleden met accessoires en kleuraccenten. De meest in het oog springende is het electric drive designpakket, waarbij de kenmerkende tridion veiligheidskooi en de spiegelkappen in electric green zijn uitgevoerd, en de lichtmetalen velgen zwart of wit zijn gespoten. Een andere optie is het winterpakket, met extra isolatie, verwarmde stoelen en verwarmd stuur. Deze kan je via de app laten opwarmen voor je gaat rijden. En met de auto aan de laadpaal gaat dit niet ten koste van je actieradius.

Emissievrij Smart rijden kan vanaf net geen 23.500 euro in de fortwo en vanaf net geen 23.900 euro in de forfour.

Voor meer informatie:
Smart forfour electric drive