Sneeuwkettingen.com

Sneeuwkettingen zijn ideaal om mee te nemen op wintersport. Tom laat er als voorbeeld een van Husky zien. De sneeuwkettingen zijn betaalbaar en handig te monteren. Voor diegene die niet teveel geld uit willen geven, zijn deze sneeuwkettingen een heel goed alternatief. Ondanks de lage prijs zijn de sneeuwkettingen van Husky van zeer goede kwaliteit en voldoen ze aan de wettelijke kwaliteitseisen.

aw16sk02

Husky Professional
Tom gebruikt voor z’n Ford Edge de Husky Professional. Dit is een kwalitatief goede en sterke sneeuwketting en ideaal voor de wat zwaardere auto’s zoals bestelwagens, SUV’s, MPV’s en 4×4’s. De Husky Professional heeft een schakel van 16 mm, waarbij je erop moet letten dat er wel genoeg ruimte in de wielkast aanwezig is om deze sneeuwketting te monteren. De Professional is verkrijgbaar voor banden van 14 tot 21 inch.

Meer informatie:
www.sneeuwkettingen.com

aw16sk05

Verder laat Tom een ketting uit het topsegment zien. Het prijsverschil zit hem voornamelijk in de techniek en daardoor het gemak. Hij gebruikt een ketting van Maggi; een expert op het gebied van sneeuwkettingen. Dit merk is verkrijgbaar in diverse modellen. Alle modellen zijn gemakkelijk te monteren, geschikt voor personenauto’s en/of zwaardere voertuigen (SUV, MPV, 4×4 of bestelbusjes) en zijn bovenal betaalbaar. Alle sneeuwkettingen van Maggi zijn TUV gecertificeerd en voldoen daarmee aan de wettelijke kwaliteitseisen.

aw16sk04

Maggi Trak Sport
De Maggi kettingen staan bekend om hun hoge slijtvastheid en het stille rijden.
Tom heeft de Maggi Trak Sport met een gepatenteerd design die de beste tractie levert met minimale inspanningen voor montage op de band. De Trak Sport is een nog compactere uitvoering dan de Trak Auto. Deze ketting is maar 10 mm hoog en uitgevoerd met een 3 mm schakeldikte doorsnede! Dit voor optimale grip voor uw voertuig bij minimale ruimte in uw wielkast. Snel en eenvoudig te monteren, zelfspannend systeem, naspannen niet nodig, zeer goede grip bij diverse weersomstandigheden.

Meer informatie:
www.sneeuwkettingen.com

 

aw16sk03

Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op sterk besneeuwde en beijzelde wegen, waar zelfs winterbanden tekort schieten. In veel wintersportgebieden geldt in bepaalde omstandigheden een verplichting sneeuwkettingen te gebruiken. Dat zie je aan een rond blauw bord met een sneeuwketting erop.

Ze zijn niet geschikt voor doorgaande wegen en kunnen daarom winterbanden niet vervangen. Rijd op de doorgaande wegen op winterbanden. Op bergwegen kan het daarnaast nog nodig of zelfs verplicht zijn om sneeuwkettingen te monteren.  Ze moeten gemonteerd worden op de aangedreven wielen. Op vierwiel aangedreven auto’s kunnen ze meestal het best om de voorwielen, maar de dealer weet hier meer over.

AW18 Sneeuwkettingen 10

Sneeuwkettingen zijn bedoeld als hulpmiddel om op besneeuwde (berg-)wegen te kunnen rijden, met beperkte snelheid en voor een kort stukje. Rijd je naar de wintersport? Zorg dan voor winterbanden onder de auto en neem sneeuwkettingen mee. Op de verpakking van sneeuwkettingen staat een maximumsnelheid genoemd. Het is belangrijk daar niet overheen te gaan.

In Nederland is het gebruik van sneeuwkettingen verboden, maar in het buitenland vaak verplicht.

Land Winterbanden Sneeuwkettingen
Duitsland Verplicht bij winterse omstandigheden Verplicht bij verkeersbord
Frankrijk Verplicht bij verkeersbord Verplicht bij verkeersbord
Italië Verplicht 15/10 t/m 15/04 in bepaalde gebieden Verplicht bij verkeersbord
Luxemburg Verplicht bij winterse omstandigheden Toegestaan
Oostenrijk Verplicht 1/11 t/m 15/04, daarbuiten bij verkeersbord Verplicht bij verkeersbord
Tsjechië Verplicht 1/11 t/m 1/04 Toegestaan
Zwitserland Aanbevolen onder winterse omstandigheden Verplicht bij verkeersbord

Voor uitgebreidere informatie per land kun je terecht op de website van de ANWB.