Sneeuwkettingen.com

Tom demonstreert deze uitzending de RUD Hybrid sneeuwketting. De RUD Hybrid is een eenvoudig te monteren sneeuwketting en testwinnaar bij de ADAC sneeuwkettingentest. Je legt de uitermate sterke maar soepele elastische band op de bovenkant achter het wiel, rijdt de auto een klein stukje door en dan leg je de rest van de elastische band achter het wiel en je bent klaar om de winterse wegen te trotseren.

AW18 Sneeuwkettingen 7

De RUD Hybrid sneeuwketting biedt een voortreffelijke grip op ijs en sneeuw en voldoet aan de TUV, GS en O-norm V5117 certificering, welke noodzakelijk is voor de Europese landen. De sneeuwketting is zowel geschikt voor voor- als achterwiel aangedreven auto’s. Een uitstekende oplossing voor auto’s met beperkte ruimte in de wielkast.

Voor meer informatie: 
Sneeuwkettingen.com

 

Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op sterk besneeuwde en beijzelde wegen, waar zelfs winterbanden tekort schieten. In veel wintersportgebieden geldt in bepaalde omstandigheden een verplichting sneeuwkettingen te gebruiken. Dat zie je aan een rond blauw bord met een sneeuwketting erop.

AW18 Sneeuwkettingen 10

Ze zijn niet geschikt voor doorgaande wegen en kunnen daarom winterbanden niet vervangen. Rijd op de doorgaande wegen op winterbanden. Op bergwegen kan het daarnaast nog nodig of zelfs verplicht zijn om sneeuwkettingen te monteren.  Ze moeten gemonteerd worden op de aangedreven wielen. Op vierwiel aangedreven auto’s kunnen ze meestal het best om de voorwielen, maar de dealer weet hier meer over.

AW18 Sneeuwkettingen 9

Sneeuwkettingen zijn bedoeld als hulpmiddel om op besneeuwde (berg-) wegen te kunnen rijden, met beperkte snelheid en voor een kort stukje. Rijd je naar de wintersport? Zorg dan voor winterbanden onder de auto en neem sneeuwkettingen mee. Op de verpakking van sneeuwkettingen staat een maximumsnelheid genoemd. Het is belangrijk daar niet overheen te gaan.

In Nederland is het gebruik van sneeuwkettingen verboden, maar in het buitenland vaak verplicht.

Land Winterbanden Sneeuwkettingen
Duitsland Verplicht bij winterse omstandigheden Verplicht bij verkeersbord
Frankrijk Verplicht bij verkeersbord Verplicht bij verkeersbord
Italië Verplicht 15/10 t/m 15/04 in bepaalde gebieden Verplicht bij verkeersbord
Luxemburg Verplicht bij winterse omstandigheden Toegestaan
Oostenrijk Verplicht 1/11 t/m 15/04, daarbuiten bij verkeersbord Verplicht bij verkeersbord
Tsjechië Verplicht 1/11 t/m 1/04 Toegestaan
Zwitserland Aanbevolen onder winterse omstandigheden Verplicht bij verkeersbord

Voor uitgebreidere informatie per land kun je terecht op de website van de ANWB.