Sneeuwkettingen race

AW20 Kettingenrace 06

De rivaliteit tussen Tom en Rintje was in de eerste Winterspecial al te zien tijdens het rodelen, maar ook nu liggen ze behoorlijk in de clinch. Na een goed bedoelde sneeuwknuffel tijdens de lunch staan de heren op scherp. Tijd voor een race over de besneeuwde Oostenrijkse wegen om te laten zien wie er de beste is.

AW20 Kettingenrace 03

Rintje vertrekt met haastige spoed, maar Tom doet het even anders. Hij haalt op zijn gemak een setje zelfspannende sneeuwkettingen uit de achterklep tevoorschijn, legt een van de matjes op de grond en trekt zijn handschoenen aan. Het is bij het leggen van de sneeuwkettingen namelijk belangrijk om van te voren thuis te oefenen en de kettingen om te doen op een plek waar je er goed bij kan.

AW20 Kettingenrace 01

Uiteindelijk is Rintje zijn riante voorsprong kwijt als hij zijn auto in de kant parkeert en hij alsnog kettingen om moet doen. Daar sta je dan, met kettingen die je nog nooit hebt gelegd en met je kouden handen in de sneeuw! Gelukkig is het een vriendschappelijke rivaliteit en stopt Tom om zijn gestrande vriend een handje te helpen.

Voor meer informatie:
Sneeuwkettingen.com