Snel Autonieuws

AW35 Hennessy 2

De lente begint zich te roeren en dan wordt het ook onrustig in autoland. De afgelopen weken werden we verrast met een hele hoop heerlijk snel autonieuws.

AW35 Volvo 1

Volvo beet het spits af met hun snelle label Polestar. De kennis die de Zweden opdoen in de racerij wordt nu ook toegepast in hun straatmodellen. De Polestar-versies van S60 en V60 zijn vernieuwd. De motor is kleiner en zuiniger geworden, maar wel krachtiger! Het viercilinder-blok levert maar liefst 367pk.

AW35 Porsche 1

Op de Autoshow van Peking onthulde Porsche de 718 Cayman. Recent reden we al met de cabrioversie en de coupé rijdt nog lekkerder dan zijn open broertje. De Porsche 718 Cayman heeft de nieuwe 4 cilinder boxermotor met turbo, goed voor 300 pk en in de S-versie zelfs 350 pk.

AW35 Audi 2

Ook Audi kon niet achterblijven in China. De Duitsers introduceerde de nieuwe Audi TT RS met een vermogen van maar liefst 400 pk! Van 0 naar 100 doet de auto in slechts 3,7sec, waarmee hij aardig dicht bij z’n grotere broer, de Audi R8, in de buurt komt. Tegelijk werd ook de TT-RS Roadster voorgesteld, die qua snelheid nauwelijks onderdoet voor de dichte versie. Beide auto’s zullen vanaf de herfst in Nederland te koop zijn.

AW35 Smart 1

Smart introduceerde haar Brabus-versies van de ForTwo, ForFour en Cabrio. Je kon je Smart er al langer sportiever en dikker uit laten zien, maar nu zitten er ook echt meer pk’s onder de motorkap. Met de Race Start-knop komen de lichte Smarts extra vlot van hun plek.

AW35 Hennessy 1

Hennessy Performance uit Texas, Amerika, is gespecialiseerd in bloedsnelle auto’s en zij hebben zich het doel gesteld om de snelheidsrecords van Bugatti af te pakken. In de categorie van open auto’s is het inmiddels gelukt! Met een topsnelheid van ruim 427 kilometer prijkt de 1.474 pk-sterke Venom GT Spyder van Hennessy fier bovenaan de lijstjes!

Voor meer informatie:
Volvo Polestar
Porsche 718 Cayman
Audi TT RS
Peking Autoshow
Smart Brabus
Hennessy Performance