Suzuki Swift

AW20 Suzuki Swift 03

Het Japanse merk is alle jaren goed vertegenwoordigt in het compacte auto segment met auto’s als de Baleno en de Alto. Maar het belangrijkste model van Suzuki is en blijft de Swift. De Suzuki Swift is inmiddels toe aan zijn vijfde generatie.

AW20 Suzuki Swift 02

De Suzuki Swift is een leuke stoere auto met meer dan genoeg ruimte voor twee volwassen personen op de achterbank. Hij is speels met ronde vormen, meegespoten bumpers, 16 inch lichtmetalen wielen en zwarte raamstijlen die zorgen voor een optisch zwevend dak. Het dak is ook verkrijgbaar in een andere kleur dan de rest van de auto. Je kunt dus oneindig personaliseren.

AW20 Suzuki Swift 01

In eerste instantie zou je niet meteen denken aan de Swift als wintersportauto, maar hij heeft een aantal voordelen: hij weegt slecht 850 kilo en is door het Smart Hybrid Vehicle extra zuinig. Tel daarbij de 112 pk’s ook nog eens op en je krijgt een auto die levendig rijdt en ook nog eens lekker sportief de bochten instuurt. En dat zijn eigenschappen die je op de bochtige sneeuwweggetjes in Oostenrijk goed kunt gebruiken.

AW20 Suzuki Swift 05

Voor de echte sportieve rijder komt er dit jaar nog een Swift Sport met 140 pk uit. Een gewone Suzuki Swift is te koop vanaf 15.499 euro.

Voor meer informatie:
Suzuki Swift