Tokyo Motor Show 2017

AW10 Tokyo 05

RTL Autowereld reist af naar Japan, het land van de rijzende zon. Daar vindt in oktober de tweejaarlijkse Tokyo Motorshow plaats. De beurs kent traditiegetrouw heel veel gekke concepts en waanzinnige studiemodellen. Vooral de Japanse merken pakken hier uit.

AW10 Tokyo 02

Nissan onthult de IMx concept. Dit studiemodel is een elektrische SUV voorzien van een 435 pk, of voor de puristen 320 kilowatt, sterke elektrische aandrijflijn. De auto is voorzien van Nissan ProPilot, waarmee volledig autonoom rijden mogelijk is. Daarnaast onthulde Nissan de Leaf NISMO Concept: een elektrische sportauto gebaseerd op de helemaal nieuw Nissan Leaf. Nissan gaat vanaf volgend jaar ook rijden in het FIA Formula E kampioenschap.

AW10 Tokyo 04

Toyota laat met de Fine-Comfort Ride Concept de mogelijkheden van een waterstofauto zien. Dit studiemodel is voorzien van een brandstofcel en heeft een luxe flexibel interieur dat plaats biedt aan zes inzittenden. Hij is voorzien van een Artificial Intelligence Agent die emoties begrijpt en de voorkeuren van de bestuurder leert. Dezelfde technologie is terug te vinden in de Concept-i en de concept-i RIDE. De vierpersoons Concept-i is waarschijnlijk vanaf 2020 te koop.

Ook Honda zet in op elektrisch rijden en maakt in Japan het trio van elektrische concepts compleet. Eerder onthulde ze op de CES in Las Vegas al de kleine NEUV Concept, in Frankfurt stond de Urban EV Concept hatchback en in Tokyo trokken ze het doek van de gestroomlijnde Sports EV Concept.

AW10 Tokyo 06

Bij Mazda staan de Vision Coupé en de KAI Concept. Onder de motorkap van de concepts geen elektromotor onder de kap, maar de nieuwe skyactive X motor. Die next generation skyactive X motor is een verdere heruitvinding van de benzinemotor. Met de nieuwe generatie SkyActiv X neemt het merk afscheid van bougies. Sinds de uitvinding van de benzinemotor 150 jaar geleden zorgen die al voor de ontsteking van de benzinedampen, maar Mazda introduceert nu een compressieontsteking, net als bij dieselmotoren. De eerste modellen met SkyActvive-x zullen in 2019 op de markt komen.

AW10 Tokyo 01

Bij Suzuki staat de E-Survivor concept, een SUV van de volgende generatie. Elk wiel heeft zijn eigen elektromotor en het wordt een echte terreinbeul op een ouderwets stevig ladderchassis.

Voor meer informatie:
Tokyo Motor Show
Nissan
Toyota
Honda
Mazda
Suzuki