Toyota C-HR

AW11 - Toyota 1

Op autobeurzen zien we vaak de mooiste concepts die met elkaar strijden om de aandacht van de wereldpers, de één nog uitbundiger en futuristischer dan de ander. Zo’n studiemodel schept hoge verwachtingen, maar de uiteindelijke straatversie valt dan toch een beetje tegen. Dat is wel anders bij de opvallend vormgegeven Toyota C-HR, die lijkt zo weggereden van de beursvloer.

AW11 - Toyota 2

C-HR staat voor Coupé High Rider en als je naar ontwerp kijkt, begrijp je meteen waarom. Het is een hoge crossover, met de lijnen van een coupé, terwijl hij toch ook veel binnenruimte heeft. Het opvallende design van de buitenkant is doorgetrokken naar de binnenkant met mooie details en materialen. Prominent in het interieur is het dashboard met 8-inch scherm dat op de bestuurder gericht staat en de stoelen die zijn geïnspireerd op race-kuipen.

AW11 - Toyota 4

De C-HR is niet alleen opvallend, hij is standaard ook erg goed uitgerust. Hij heeft onder andere Toyota Safety Sense, dat actief met je meekijkt en botsingen kan voorkomen. Het meest dagelijks bruikbare onderdeel hiervan is de adaptieve cruise control, die de C-HR dus ook standaard heeft.

AW11 - Toyota 5

De Toyota C-HR wordt geleverd met een 116 pk sterke 1.2 liter turbo benzinemotor, maar hij is er ook als hybride met de aandrijflijn van de Toyota Prius. De benzine-versie is leverbaar vanaf 25.250 euro en de prijzen van een hybride starten bij 30.260 euro.

Voor meer informatie:
Toyota C-HR