Toyota RAV4 Hybrid

Toyota heeft de Rav4 vernieuwd en er ook meteen een Full Hybrid versie van gemaakt. Het betekent dat de auto een stekkerloze hybride is, die de accu’s oplaadt tijdens het remmen en uitrollen.

De vernieuwde Rav4 herken je aan nieuw bumpers, een nieuwe achterkant, nieuwe koplampen met LED dagrijverlichting en zachtere materialen in het interieur.

aw16rav05

Standaard is de Rav4 Hybrid voorzien van aandrijving op de voorwielen. Toyota heeft een 2,5 liter benzinemotor gekoppeld aan een elektromotor op de vooras.

Als je kiest voor vierwielaandrijving, krijg je twee elektromotoren, één op de voor- én één op de achteras. Gecombineerd leveren die een systeemvermogen van 197 pk.

aw16rav04

Kies je voor vierwielaandrijving dan betaal je 2.000 euro extra, maar je profiteert wel van veel voordelen. Zo gaat het trekgewicht bijvoorbeeld omhoog van 800 naar liefst 1650 kilogram.

De Rav4 is ook te krijgen met Toyota Safety Sense, met zaken als adaptieve cruise control, rijstrook-, grootlichtassistentie en verkeersbordherkenning en een systeem met voetgangersdetectie dat botsingen voorkomt.

De Toyota RAV4 is er als full-hybrid, maar je kunt hem ook bestellen met een benzine- of dieselmotor. Het gros van de kopers zal echter kiezen voor de zuinigheid, de automaat en de ruime uitrusting van de hybride.

aw16rav03

De Toyota RAV4 Hybrid is te koop vanaf 39.495 euro.

Voor meer informatie:
Toyota RAV4 Hybrid