Toyota Yaris Hybrid

De Toyota Yaris is vernieuwd en dat is reden voor een vernieuwde (internationale) pers-introductie. Normaal gesproken kiezen autofabrikanten daar de meest exotische plekken voor, zoals Barcelona, Zuid-Frankrijk of Italië, maar ditmaal zijn de Nederlandse bollenvelden hét decor!

aw30 yaris05

En waarom ook niet, want de vernieuwde Yaris past goed bij ons kikkerlandje. Compact, zuinig maar ook praktisch. De vernieuwde Yaris heeft een andere voorkant met LED dagrijverlichting gekregen. Ook het achteraanzicht is gewijzigd én de nieuwe Yaris is, in de stijl van de C-HR, in bi-tone uitvoering verkrijgbaar. Dan heb je de keuze uit vier kleuren, die ook in het interieur terugkomen, met een zwart dak. Al met al is de Yaris op meer dan 900 punten aangepakt!

aw30 yaris01

Toyota vindt veiligheid erg belangrijk. Daarom is de vernieuwde Yaris standaar met het Toyota Safety Sense-pakket uitgerust. In dat pakket zitten actieve systemen die bijvoorbeeld waarschuwen voor een dreigende botsing, die zelf kunnen remmen als dat nodig is, en meer.

Onder de motorkap kan je kiezen voor een 69 pk sterke 1 liter benzinemotor en een nieuwe, zuinige 111 pk sterke 1.5 liter benzinemotor die alvast voldoet aan de nieuwe strenge Euro 6C-norm. En natuurlijk de Yaris Hybrid waar we mee rijden, ook met een 1.5-liter benzinemotor, maar dan gekoppeld aan een elektromotor. In dat geval krijg je standaard een automaat.

aw30 yaris04

Maar het is niet alleen maar zuinigheid troef, in de toekomst is er ruimte voor sportiviteit. Want Toyota is ook actief in de autosport. Met endurance-racers in het WEC en Le Mans, maar ook in het WRC met de nieuwe Yaris WRC. Het team dat voor die rallykanon verantwoordelijk is, heeft ook meegewerkt aan een sportieve straatversie, de nog te verschijnen Yaris GRMN (genoemd naar het team, “Gazoo Racing Masters of the Nürburgring”). Goed, hij heeft geen 380 pk zoals de rallyauto, maar de 1.8 benzinemotor mét compressor is nog steeds goed voor 210 pk!

aw30 yaris03

De vernieuwde Toyota Yaris is er vanaf 14.495 euro en hybride rijden kan vanaf zo’n 20.495 euro. Privé-leasen kan vanaf 259 euro per maand.

Voor meer informatie:
De nieuwe Toyota Yaris