Vakgarage controleert: Boodschappenauto’s

Jaarlijks worden er meer dan 1,1 miljoen tweedehandsauto’s verkocht door autobedrijven. Samen met Vakgarage keurmeester Gerrit van Kuik laten we je zien waar je op moet letten bij de aankoop van een tweedehandsauto. We gaan in op de verschillende autoklassen en alle feiten en fabels. We beginnen met stadauto’s of boodschappenkarretjes: de Toyota Yaris, Volkswagen Up! en Kia Picanto.

AW31 - Vakgarage 1

De auto’s ontlopen elkaar niet zo veel, maar in de ogen van Gerrit is er toch wel wat te zeggen. De Kia Picanto zou de beste keuze zijn omdat de auto het zuinigst en betrouwbaarst is, maar deze is vergeleken met de VW Up! qua uitrusting karig uitgevoerd. De Toyota Aygo zit tussen beide auto’s in. Het is natuurlijk afhankelijk van het dagelijks gebruik welke auto het beste voor je is.

AW31 - Vakgarage 2

Bij een Vakgarage kun je altijd een aankoopkeuring laten doen. Voor 149 euro checken ze de auto dan op 120 punten, van binnen en van buiten op zoek naar verborgen gebreken en duiken ze ook in de historie en kilometerstanden, zodat je ook zeker weet of de auto écht weinig kilometers gereden heeft. Vakgarage heeft een landelijk netwerk van zo’n 280 vestigingen en in totaal bieden zij zo’n 7.000 auto’s aan, in verschillende soorten, maten, leeftijden en kilometers.

AW31 - Vakgarage 3

Voor meer informatie:
Vakgarage.nl