Vakgarage controleert: compacte middenklassers

AW05 Vakgarage 02

Jaarlijks worden er meer dan 1,1 miljoen tweedehandsauto’s verkocht door autobedrijven. Samen met Vakgarage keurmeester Gerrit van Kuik laten we je zien waar je op moet letten bij de aankoop van een tweedehandsauto. We gaan in op de verschillende autoklassen en alle feiten en fabels. Deze week compacte middenklassers.

AW05 Vakgarage 03
Gerrit laat drie populaire modellen uit die klasse zien. De VW Golf is ontzettend populair in die klasse. Dit benzinemodel ziet er netjes uit, ook onder de auto. Bij de Opel Astra besteedt hij meer aandacht aan de situatie onder de motorkap. Het is namelijk een diesel en daarom wijkt deze af van de benzine-variant. Er zijn andere onderdelen gebruikt. De Mazda3 is een auto die vooral bij de zakelijke rijder steeds populairder is. Dat betekent dat deze ook steeds vaker op de tweedehands markt te vinden is en daarom is het een grote concurent aan het worden voor de andere twee modellen.

AW05 Vakgarage 04

Met meer dan 250 vestigingen in Nederland zit er altijd een Vakgarage in de buurt. Iedere Vakgarage is aangesloten bij de BOVAG en RDW erkend.

Voor meer informatie:
Vakgarage