Vakgarage controleert: het B-segment

Jaarlijks worden er meer dan 1,1 miljoen tweedehandsauto’s verkocht door autobedrijven. Samen met Vakgarage keurmeester Gerrit van Kuik laten we je zien waar je op moet letten bij de aankoop van een tweedehandsauto. We gaan in op de verschillende autoklassen en alle feiten en fabels. Deze week auto’s in het B-segment: de Ford Fiesta, de Peugeot 208 en de VW Polo.

vakgarage3 03

Gerrit haalt zijn zaklamp tevoorschijn om de geselecteerde auto’s onder de loep te nemen. Het zijn volwassen auto’s qua prestaties en uitrusting een stapje hoger staan dan de boodschappenauto’s van een paar weken geleden. De Ford Fiesta heeft een turbomotor en daarom is het van belang dat de motor goed warm wordt voor je hem op zijn staart trapt. Dat voorkomt veel problemen. De Peugeot ziet er goed uit en heeft nagenoeg geen gebreken. Het kan voorkomen dat er elektrische storingen zijn of dat er een sensor stuk gaat, maar dat is snel te verhelpen. De eerste generatie VW Polo wilde nog wel eens problemen hebben met de distributieketting, maar daar zie je bij deze jonge occasion niets meer van terug. Die lijkt zo goed als nieuw.

vakgarage3 06

Vakgarage biedt voor jonge occassions ook Private lease aan. Het is een aantrekkelijke manier om voordelig en zonder zorgen in een bijna nieuwe auto te rijden. Met een vast bedrag per maand hoef je verder nergens over na te denken. Het bedrag is namelijk inclusief wegenbelasting, verzekeringen, BTW, reparatie, onderhoud, banden en Vakgarage Pechhulp.

vakgarage3 05

Voor meer informatie:
Vakgarage.nl
Vakgarage.nl/privatelease