Vakgarage controleert: stationwagons

Jaarlijks worden er meer dan 1,1 miljoen tweedehandsauto’s verkocht door autobedrijven. Samen met Vakgarage keurmeester Gerrit van Kuik laten we je zien waar je op moet letten bij de aankoop van een tweedehandsauto. We gaan in op de verschillende autoklassen en alle feiten en fabels. Deze week stationwagons: de Ford Mondeo Wagon, de Alfa Romeo 159 en de BMW 320i.

aw37 vakgarage 03

De auto’s zijn bijna niet te vergelijken met elkaar. De BMW is een van de meest gewilde stationwagons. Deze M-variant is natuurlijk sportief gereden en daarom is het belang om veel aandacht besteden aan de ophanging en de banden. De Ford Mondeo is een redelijk probleemloze auto op wat technische problemen na. Vaak ontstaat er na verloop van tijd slijtage bij de rubbers en slangen bij met name de airconditioning. De Alfa 159 zit tussen beide auto’s in en is vooral voor de liefhebber van een mooi vormgegeven auto.

aw37 vakgarage 04

Met meer dan 250 vestigingen in Nederland zit er altijd een Vakgarage in de buurt. Iedere Vakgarage is aangesloten bij de BOVAG en RDW erkend.

Voor meer informatie:
Vakgarage