Vakgarage controleert: SUV’s

Jaarlijks worden er meer dan 1,1 miljoen tweedehandsauto’s verkocht door autobedrijven. Samen met Vakgarage keurmeester Gerrit van Kuik laten we je zien waar je op moet letten bij de aankoop van een tweedehandsauto. We gaan in op de verschillende autoklassen en alle feiten en fabels. Deze week SUV’s: de Nissan Qashqai, de Kia Sportage en de Volkswagen Tiguan.

AW33 - Vakgarage 01

De SUV, of te wel Sports Utility Vehicle, werd in de jaren negentig ontzettend populair.  De koper viel massaal voor de stoere looks en de de terreinvaardigheid van de SUV die werd gecombineerd met de comfort en luxe van een ‘gewone’ station of sedan.

AW33 - Vakgarage 02

Gerrit haalt zijn zaklamp tevoorschijn om de geselecteerde auto’s onder de loep te nemen. Onder alle auto’s valt meteen te zien dat bijna niemand een SUV echt gebruikt om in het terrein te rijden. Zowel de Nissan Qashqai en Kia Sportage zien er aan de onderkant zeer netjes uit. De VW Tiguan is als enige uitgerust met een 4WD om het terrein in te gaan, maar het model staat er ook om bekend dat hij wat olieproblemen heeft. Nissan kwam met de Qashqai als eerste in segment, en volgens Gerrit is dat te zien. Ze hebben een kleine voorsprong wat betreft afwerking en kwaliteit.

AW33 - Vakgarage 04

Voor meer informatie:
Vakgarage.nl