Volvo Range 2017

Volvo wil ook in 2017 goed beslagen ten ijs komen en heeft daarom al haar modellen grondig aangepakt. We nemen alles even met je door!

De XC90 is de in ons land niet aan te slepen, mede dankzij de populaire plug-in hybride-versie. Met het nieuwe Pilot Assist kan hij semi-autonoom rijden. Een ander nieuwtje is PowerPulse, een nieuwe manier om perslucht te gebruiken waardoor de turbo sneller oppakt, en dus dat turbogat wegwerkt. Het is er nog niet voor alle motoren, maar de nieuwe D5 dieselmotor heeft de primeur.

volvop2

Ook kijken we naar de Excellence uitvoering, de meest luxe versie die bomvol gadgets en comfortverhogende systemen zit. Van losse stoelen (of beter gezegd: zetels) met massagefunctie, ventilatie en verwarming op alle vier de zitplaatsen, verwarmde bekerhouders, een koelkastje, een uitklapbaar tafeltje tot en met een ionische luchtreiniger(!). Je herkent de Excellence-versie aan de chromen strips met typeaanduiding aan de zijkant en het kroontje op de achterkant.

volvop4

Maar binnenin is er in deze en andere versies ook het een en ander veranderd, zoals een update van verschillende software. Met Park en Pay helpt de auto je bij het zoeken naar een parkeerplaats en betaalt hem ook meteen. Handig! Daarnaast wordt het mogelijk om via je Volvo afspraken bij je dealer te maken en apps als Yelp, TuneIn en Maps komen ook naar je XC90.

De top-of-the-line XC90 Excellence is er vanaf 126.000 euro, maar de XC90 is er al vanaf 69.495 euro of te leasen vanaf 989 euro per maand.

volvop5

Dan de sportieve jongens: de Volvo S60 en V60 Polestar-modellen. Dit zijn de meest extreme modellen van Volvo, mede herkenbaar aan de kleur Polestar-blauw. Maar neem je hem in een andere kleur, dan zijn er nog Polestar-badges die het potentieel van deze modellen verraadt. En natuurlijk de uitbundige splitter en de spoiler achterop. Binnenin vind je blauwe stiksels, racepedalen en ook hier een flinke lading Polestar logo’s. Maar het grootste nieuws zit onder de motorkap: ze hebben nu een twee liter turbomotor in plaats van een drieliter, maar wél met meer vermogen (367 pk). Dankzij minder co2-straf zijn ze bijna 25.000 euro goedkoper! De S60 Polestar is er vanaf 72.995 euro, en de V60 vanaf net geen 75.000 euro.

volvop6

Zijn de Polestar-modellen net wat teveel van het goede maar wil je wel een sportieve versie? Dan kan je gaan shoppen bij Polestar Performance Parts, met onderdelen voor de Volvo V40, S60, V60 en de XC60 die hierboven staat. Het maakt hem dikker en het is ánders dan het R-design dat we al kennen. Nu heeft hij dikke 21 inch Polestar wielen, een sportuitlaat en andere veren. Ook de motor is aangepakt, met ook onder andere optimalisatie software, zodat de auto vooral meer trekkracht krijgt en sportiever reageert.

volvop7

De vernieuwde V40 is er al even, maar we nemen hem nog even onder de loep. Hij is voorzien van het nieuwe familiegezicht van Volvo. Samen met nieuwe kleuren, bekledingen en wieldesigns is de V40 helemaal in lijn met de 90-modellen van het merk. Voor de avonturiers is er ook de opgeruigde Cross Country versie die wat hoger op zijn wielen staat en voorzien is van stoere, aluminiumkleurige details.

Onder de motorkap is er nu een 190 pk sterke benzinemotor die bij de Cross Country optioneel vierwielaandrijving heeft. Zoals van Volvo te verwachten valt zit de auto standaard vol met de nodige veiligheidssystemen, maar wie meer wil kan de IntelliSafe Pro Line bij bestellen voor 1500 euro. Dit extra pakket aan actieve veiligheidssystemen zorgt ervoor dat de auto onder andere zelf kan remmen voor fietsers en voetgangers.

De V40 heeft het jarenlang goed gedaan. Ook op de zakelijke markt door 14% bijtelling. Dit jaar is de bijtelling echter 21% en volgend jaar 22%. Wacht dus niet te lang!

De Volvo V40 is te koop vanaf net geen 26.000 euro, en te leasen vanaf 419 euro per maand. De V40 Cross Country is er vanaf net iets meer dan 29.000 euro.

Voor meer informatie:
Volvo
Volvo XC90 Excellence
Polestar Performance
Volvo V40
Volvo V40 Cross Country