Volvo XC60: Future of Safety

aw06volvo10

Volvo heeft zichzelf als doel gesteld dat vanaf 2020 niemand meer overlijdt of ernstig gewond raakt in een Volvo. Al 90 jaar loopt het Zweedse merk voorop op het gebied van veiligheid. Nieuwe modellen worden uitgerust met allerlei systemen op het gebied van actieve en passieve veiligheid dat ze Intellisafe noemen.

aw06volvo8

Onlangs is de compleet nieuwe Volvo XC60 verschenen. Zijn voorganger kwam in 2008 op de markt en er zijn er in de loop der jaren meer dan een miljoen van gebouwd. De auto is flink veranderd: hij is lager en breder geworden, maar oogt tegelijkertijd minder als een SUV. De auto is standaard uitgerust met maar liefst 29 veiligheidssysteem. De auto is ook verkrijgbaar met Pilotassist, een semi-autonome rijstand, die de auto netjes in rijbaan houdt als je stuur even niet vasthoudt.

De Volvo XC60 is te koop vanaf net geen 58.995 euro.

aw06volvo4

Het Zweedse merk sponsort de Volvo Ocean Race, de langste en zwaarste zeilrace ter wereld. Het is een evenement waar veiligheid een hele belangrijke rol speelt. De schepen varen in acht maanden de hele wereld over en midden op de oceaan is het van belang dat alle systemen optimaal werken en iedereen de veiligheid in acht blijft nemen. De Volvo Ocean Race begint op 22 oktober in Lissabon en zal op eind juni 2018 finishen in Den Haag.

Voor meer informatie:
Volvo XC60
Volvo Ocean Race