Zakenauto van het Jaar 2016

We reizen af naar Kasteel de Vanenburg in Putten. Hier wordt de verkiezing voor de Zakenauto van het Jaar gehouden. Dit gebeurt op het ‘Driving Business Event’, een evenement dat wordt georganiseerd door Automobiel Management. Dat is een vakblad én een online platform voor professionals in de gehele autobranche. Met discussies, achtergronden en nieuws over trends, kansen, bedreigingen en meer. Meer dan geschikt dus om de verkiezing voor Zakenauto én Bestelauto van het Jaar te organiseren.

aw5zaken2

De genomineerden komen uit alle klassen van de zakelijke markt. Het zijn de Mercedes-Benz E-klasse én de C-klasse, maar ook de BMW X5, de Audi A3 en de Renault Clio. En bij de beoordeling gaat het niet alleen om een lage bijtelling of een zuinige motor. Nee, er zijn een hoop criteria waar de auto aan moet voldoen.

aw5zaken3

En dan het grote moment… wie krijgt de titel? Het is de Mercedes-Benz C-Klasse! Nadat de C-Klasse vorig jaar tot Beste Nieuwkomer werd verkozen, is het meest verkochte model van Mercedes-Benz nu dus uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2016. De combinatie van een goede prijsstelling, uitstekende rijeigenschappen en een aantrekkelijk design werd door de jury bijzonder gewaardeerd.

aw5zaken4

Dankzij het Lease Edition–uitrustingspakket (dat met name voor de zakelijke rijder interessant is) werd de C-Klasse als een complete en aantrekkelijke zakenauto beoordeeld. Natuurlijk was er bijzondere aandacht voor de C 350 e. De plug-in hybrid komt bij zakelijke inzet in aanmerking voor slechts 7% bijtelling en levert daardoor een belangrijke bijdrage aan het succes van de C-Klasse in de zakelijke markt

aw5zaken7

En het is niet de enige prijs die met Mercedes-Benz mee naar huis gaat, want ook de titel Bestelauto van het Jaar gaat naar het merk met de ster voorop. De Mercedes-Benz Vito scoorde op alle punten hoog, maar doorslaggevend voor de jury bleek het dealernetwerk van Mercedes-Benz Vans.

aw5zaken5

Het is voor het eerst in de geschiedenis van deze vakprijzen dat één organisatie de prijzen voor zowel de Bestelauto als de Zakenauto van het Jaar tegelijkertijd in ontvangst mocht nemen. Twee titels op één dag… beter kan niet.

Voor meer informatie:

Mercedes-Benz C-Klasse
Mercedes-Benz Vito
Automobiel Management